Voor 2016 staan verschillende optredens gepland in binnen en buitenland.

Het hoogtepunt zal zijn een reis naar Schotland om aldaar te spelen op de Riding of the Marches in Annan.

Samen met de Dumfries Pipeband uit Dumfries trekken we daar door de straten met nog meer honderden Doedelzak spelers en Drummers.


Na een goede reis aangekomen in Annan, de dag erna een geweldige dag gehad, verzorgt door Dumfries Pipeband. Na een prima repetitie een rond toer gehad door Dumfries, Gids Alan McGowan, als Rode draad ,Robert Burns. Dichter en schrijver, o.a Auld lang Syne komt van hem af. Ieder jaar wordt hij herdacht (3de week Januari) door Burns Supper waar Haggis geserveerd wordt. Na de toer had Dumfries Pipeband een ruimte ter beschikking waar we hartelijk ontvangen werden door rest van de Leden en vrienden van Dumfries Pipeband met een tafel vol met eten en drank. Na uitwisseling van Kado`s van beide kanten uit werd de vriendschap al snel bevestigd. De orginele Capbadge van onze vrienden krijgt dan ook een zeer speciale plek.
De dag zelf in Annan is er een om nooit meer te vergeten. S`morgens contact gehad met de " Chairman" van Annan, waar we na de eerste parade , Pipers Society Anam Cara een houten embleem van Annan Wapen in handen kregen van Stuart Thompson. In de massed band later die dag kreeg Pipers Society Anam Cara de heft in handen van de "Second Wave" bestaande uit, rond 50 Pipes en Drums. Waar ook alle namen van onze deelnemers vernoemt werden.
De dag erna lekker geshopt voor thuis front te hebben en een geweldig bezoek bij Annandale Distillery , gesprek gehad met de eigenaars Professor David Thomson en Teresa Church over een vervolg next year.

Al met al een belevenis om nooit meer te vergeten en bedanken Dumfries Pipeband met haar Leden en vrienden voor hun vriendschap.

We come back on Riding of the Marches 2017. Cheers x

Link ; Dumfries Pipeband.